Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

24/10/09

Προς τα Μέλη της ΠΔ

1) Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης στην Βουλή, στην ομιλία του ο Υπουργός Εργασιας κ. Λοβέρδος, ανέφερε ότι θα αλλαξει άμεσα το σύστημα προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για τρίτεκνους και πολύτεκνους.
2) Στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ γράφηκε άρθρο, το οποίο και σας στέλνω, όπου αναφέρεται για την αλλαγή προσλήψεων όσον αφορά τρίτεκνους και πολύτεκνους.
3) ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ μήπως χρειάζεται άμεσα να στείλουμε επιστολές και να ζητήσουμε συναντήσεις με :
1) Υπουργό Εσωτερικών κ Γιάννη Ραγκούση
2) Υφυπουργό Εσωτερικών κ Ντίνο Ρόβλια
3) Πρόεδρο ΑΣΕΠ κ Γιώργο Βέη.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ 17/10/09

Πέντε τομές για τις προσλήψεις στο Δημόσιο
Ενας ή λίγοι ετήσιοι διαγωνισμοί, καταργείται η προφορική συνέντευξη, αλλάζει το καθεστώς για πολύτεκνους, υιοθετείται νέο νομοθετικό πλαίσιο, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ όλες οι ΔΕΚΟ
«E» 17/10



Mέτρα για την ενίσχυση του ρόλου του ΑΣΕΠ και την αποκατάσταση της λειτουργίας του σχεδιάζει να λάβει αμέσως η κυβέρνηση.


Σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη διαπιστώθηκε πλήρης ταύτιση απόψεων ως προς τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη λειτουργία του ανωτάτου συμβουλίου, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες οι εισηγήσεις που δέχθηκε ο κ. Ραγκούσης αναμένεται να αποτελέσουν τη βάση για τις αλλαγές που θα γίνουν στη διαδικασία επιλογής προσωπικού για τη στελέχωση του του δημόσιου τομέα.

Η ηγεσία του υπ. Εσωτερικών δεσμεύτηκε να προχωρήσουν οι αλλαγές για ένα δίκαιο και αξιοκρατικό ΑΣΕΠ.

Σημεία αιχμής των αλλαγών αυτών θα είναι η διενέργεια ενός ή λίγων ετήσιων διαγωνισμών, από τους επιτυχόντες των οποίων θα αντλούν οι υπηρεσίες το προσωπικό που χρειάζονται όταν εγκριθούν οι προσλήψεις, η κατάργηση της προφορικής συνέντευξης, η υιοθέτηση ενός νέου, απλού νομοθετικού πλαισίου που θα καταργεί όλα τα προϋπάρχοντα, η αλλαγή του τρόπου πρόσληψης πολυτέκνων και η επαναφο

Δεν υπάρχουν σχόλια: